Wat zeggen onze klanten?

Vele klanten die in het verleden aangewakkerd zijn om de Omega producten te testen, hebben goede resultaten kunnen boeken. Zij kunnen u het best vertellen van in welke toepassingen ze de Omega producten gebruiken en welke voordelen ze er uit halen. Zie hier enkele klanten die elk hun eigen verhaal en ervaringen hebben met de Omega Producten.

LBW Dedoncker  – Gooik

Loonwerken.

Toen we nog geen omega 77 gebruikten, gingen de lagers van de balenpersen regelmatig stuk. Nu smeren we de lagers éénmalig met omega 77 vóór het seizoen begint en dan smeren we dagelijks even bij. Sinds we omega 77 gebruiken gaan de lagers niet meer stuk.

Bakkerij Vermeylen – Rillaar

Warme bakker.

Het smeren van de lagers van twee karren duurt ongeveer een half werkuur.
Wanneer de oven opgewarmd wordt tot 270°C, gaat normaal smeervet hard worden en wordt het moeilijk om de karren uit de oven te halen.
Als de karren uit de oven komen gaat het verhard smeervet uit de lagers vallen en valt op mijn vloer.
Het is een zware karwei om deze zwarte emulsie te verwijderen van mijn vloer.
Sommige smeervetten die ik geprobeerd heb konden het twee tot vier dagen volhouden.
Er werd mij aangeraden omega 68 te gebruiken, dit smeervet is voedselgekeurd.
Na monitoring blijkt dat dit smeervet gedurende 4 weken stand houdt.
Wanneer het smeervet uitgewerkt is blijft er een soort deeg achter dat zich gemakkelijk laat verwijderen waardoor ik geen additioneel kuiswerk heb.
Door dit smeervet te gebruiken spaar ik veel tijd.

Gazon Mouton  – Elverdinge

Graszoden.

Onze graszoden-snijder heeft een conische lager die het mes aandrijft. Door de constante omwentelingen om het mes, met korte stoten, het gras te laten snijden, wordt gewoon smeervet weggeduwd uit de lager. Omega 77 slingert niet weg en is zeer goed bestand tegen de hoge omwentelingen. Sinds dat we Omega 77 gebruiken hebben we geen problemen met de conische lager.

I.M.A. – Dendermonde

Verkoop – Verhuur – Herstellingen bouwkranen.

Ik ondervind dagelijks de impact van verschillende factoren zoals oxidatie, zuren en zouten op de krans van bouwkranen. Om deze kransen goed te beschermen, gebruik ik sinds jaren omega 73. Dit vet, dat gebaseerd is op grafiet, gaat na een tijdje drogen en voorkomt dat er stof en zand blijft hangen op de krans. Hierdoor ben ik zeker van een langere levensduur van de kransen. Ik gebruik omega 73 trouwens ook om dezelfde redenen op de hefkraan van mijn vrachtwagen.

Steve Severyns  – Hasselt

Kermisattractie.

Ik werk nu al ongeveer een 12-tal jaren met omega 73 smeervet en ik ervaar dat dit smeervet veel beter op zijn plaats blijft dan traditioneel smeervet. Mijn kermisattractie heeft bovenaan twee open tandwielen. Wanneer ik daar vroeger traditioneel smeervet opsmeerde, werd dit door de snelle omwentelingen weggeslingerd met alle gevolgen van dien.  Mijn probleem is volledig opgelost sinds ik Omega 73 gebruik. Omega 73 slingert niet weg en is zeer goed bestand tegen de hoge omwentelingen.

Tony Sampers – Lo-Reninge

Grondwerken.

Met Omega 77 ondervind ik dat, zelfs wanneer het zeer warm weer is, dit smeervet niet begint te smelten en niet verdwijnt uit de lagers en bussen. Omega 77 blijft onder alle omstandigheden een garantie voor een goede smering voor lagers en bussen. En wat ook belangrijk is: vermits dit vet goed op zijn plaats blijft, blijft mijn kraan netjes en altijd toonbaar voor mijn klanten.

Loonwerken Vandewalle Marc  – Kortemark

Loonbedrijf.

Wij werken nu ongeveer al 10 jaar met de omega producten. Voor onze boonrooiers  gebruiken we de omega 638. Omega 690 gebruiken we op al onze tandwielkasten en omega 77 smeervet gebruiken we voor alle lagers die onderhevig zijn aan zware belastingen. Door de uitstekende eigenschappen van deze producten winnen we veel tijd en sparen we geld uit op wisselstukken. We hebben al ondervonden dat deze producten veel verder gaan dan traditionele producten en ons daardoor helpen om efficiënt onze werken uit te voeren.

Lecarbo – Zonnebeke

Verkoop en verhuur van kranen en graafmachines.

Omega 77 is voor ons het smeervet dat we gebruiken voor de machines die we verhuren. Wanneer we machines verhuren zijn we niet altijd zeker dat klanten de tijd hebben om goed te smeren. Met omega 77 weten we dat, wanneer onze machine op maandag vertrekt, er vrijdag, wanneer ze terugkomt, nog altijd smeervet inzit. We raden onze klanten aan om ook omega 77 te gebruiken.

Aggro Gheysens  – Ieper

Loonbedrijf

Bij Aggro Gheysens gebruiken wij al sinds 2005 Omega 690 voor de tandwielkasten van onze bietenrooiers en we ondervinden dat de temperatuur van de tandwielkasten aanzienlijk afneemt. Voor de zuigwagens voor wegbermbeheer gebruiken we ook de Omega 690 en we zien dat de levensduur bijna verdubbeld is. Voor de wielreductoren van de sproeier gebruiken we Omega 680 omdat deze olie meegaat voor een heel seizoen daar waar traditionele olie 3X ververst moet worden. Het Omega 77 smeervet wordt bij ons als algemeen smeervet gebruikt.

Domec – Sint-Truiden

Verdeler van Radical Racing Cars in de Benelux.

In het begin heb ik Omega 77 getest voor het smeren van de aandrijvingen. Daar waar traditioneel smeervet na één ronde op de bescherming hing ipv in de aandrijving, blijft Omega 77 een hele race in de aandrijving zitten. Later zijn we ook Omega 778, de motorolie, gaan gebruiken en deze olie voldoet ruimschoots aan onze verwachtingen.

Loonwerken Leuridan – Lo-Reninge

Loonbedrijf

Wij gebruiken de Omega 690 voor de tandwielkasten van de mest- en beregeningspompen. Daar deze pompen langdurig op hoge toeren draaien, hebben we een stabiele olie nodig en de Omega 690 voldoet in alle omstandigheden. Het Omega 77 -smeervet gebruiken we voor de aandrijvingen die onder hoge belasting draaien.

Fapro nv – Ichtegem

Verwerker en producent van dierlijke bijproducten.

Omega 77 wordt bij ons gebuikt voor het smeren van de hamermolens en andere zwaar belaste toepassingen in het bedrijf. Omega 77 biedt een zeer goede weerstand tegen de hoge temperaturen waar ons materiaal onderhevig aan is en aan de constante trillingen. We hebben tal van andere, traditionele smeervetten getest op deze toepassingen maar deze smeervetten begonnen dadelijk op te drogen en werden weggeslingerd van de te beschermen onderdelen. Omega 77 blijft stabiel en zorgt voor perfecte smering voor een lange periode.

Loonwerken Decock – Ledegem

Loonbedrijf

Ik gebruik al zes jaar de Omega 77 voor snel draaiende onderdelen en cardan-aandrijvingen van kantenmaaiers. De slijtage op deze cardan-aandrijvingen is sterk verminderd. Daarbuiten gebruik ik de Omega 77 ook voor de ontkoppers van mijn bietenrooiers en sindsdien moet ik geen lagers meer vervangen tijdens de oogst.

Windmolders Beton nv – Herk-De-Stad

Productie betonklinkers

De ketting van de transportband die onze klinkers van binnen de productiehal naar buiten transporteert, is heel onderhevig aan stof, temperatuursverschillen en weersomstandigheden. Daarom was het voordien moeilijk om de ketting gesmeerd te houden. We smeerden de ketting ’s maandags en nog voor het einde van de week maakte de ketting al zo’n lawaai dat we genoodzaakt waren om ze dan dadelijk terug te smeren. Nu gebruiken we de Omega 608 en smeren we de ketting preventief om de 8 weken zonder het snerpend geluid te horen van een te droge ketting.

Watteyne – Ieper

Groenbeheer en loonbedrijf

Ik ben overtuigd geweest van de Omega producten door in het begin de Omega 77 te testen op een nieuwe aftakas die onder zware druk stond. Ik heb daar 150 werkuren mee kunnen draaien met één smering zonder er problemen mee te hebben. Daarna ben ik ook Omega 690 beginnen te gebruiken op tandwielkasten van onze bietenrooiers. Die tandwielkasten staan onder zware druk en de Omega 690 blijft 10x langer in de tandwielkasten zitten. Doordat de olie 10x langer blijft zitten, heb ik minder onderhoud te doen en spaar ik veel tijd en geld. Door de goede resultaten van de Omega producten, draaien nu al mijn machines op Omega.

De Busschere Agri nv – Loppem

Plaatsing van mestmixers in de biogasindustrie

Wij plaatsen mestmixers voor de biogasindustrie over heel Europa. Deze mixers draaien 24/24 en 7/7. Het is belangrijk dat de olie in de tandwielkast van de propeller goed blijft tot de volgende onderhoudsbeurt. Dit is zeer moeilijk aan te houden met traditionele oliën. Vooral omdat mest een agressieve, bijtende factor is. Maar met de Omega 690, die gemakkelijk 3,5 keer langer meegaat, is dit haalbaar.

Gratis Offerte

Wenst u een vrijblijvende en gratis offerte aan te vragen?
Ga naar ons contactformulier en vertel ons in welk product u interesse heeft of bel ons op 0474 80 42 02.